Tyskland:

Gullmynter fra oldtiden stjålet fra museum: - En katastrofe

En stor mengde keltiske gullmynter fra oldtiden er blitt stjålet fra et museum i Manching nord for München, opplyser politiet.

483 keltiske gullmynter fra oldtiden ble tirsdag stjålet fra det keltisk-romerske museet i Manching i Sør-Tyskland. Foto: Armin Weigel/ DPA via AP / NTB
483 keltiske gullmynter fra oldtiden ble tirsdag stjålet fra det keltisk-romerske museet i Manching i Sør-Tyskland. Foto: Armin Weigel/ DPA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Tyveriet ble oppdaget tidlig tirsdag morgen. 483 mynter som er datert til rundt år 100 før vår tidsregning, ble funnet under utgravninger av et gammelt bosted i Manching i 1999. Dette var den største oppdagelsen fra keltisk tid i det 20. århundret.

Nyhetsbyrået DPA skriver at myndighetene vurderer verdien av myntene, som veier rundt fire kilo, til å være flere millioner euro.

Foreløpig er det ingen spor etter tyver som tirsdag tok med seg 483 keltiske gullmynter fra rundt år 100 før vår tidsregning fra et museum i Sør-Tyskland. En katastrofe, sier ministeren for kunst og vitenskap i Bayern. Foto: Armin Weigel/ DPA via AP / NTB
Foreløpig er det ingen spor etter tyver som tirsdag tok med seg 483 keltiske gullmynter fra rundt år 100 før vår tidsregning fra et museum i Sør-Tyskland. En katastrofe, sier ministeren for kunst og vitenskap i Bayern. Foto: Armin Weigel/ DPA via AP / NTB Vis mer

– Tapet av den keltiske skatten er en katastrofe. Som et vitnesbyrd om vår historie er gullmyntene uerstattelige, sier Bayerns minister for kunst og vitenskap, Markus Blume, til DPA.

Ministeren legger til at tyvene har utvist «utrolig kriminell energi». Det er ingen spor av tyver eller tyvgods så langt. Politiet oppfordrer personer som har sett noe mistenkelig eller unormalt, til straks å melde seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer