Gullkandidatene Mol/Sørum slet seg til seier i åpningskampen i Tokyo

De norske gullfavorittene i sandvolleyball, Anders Mol og Christian Sørum, slo australske Christopher McHugh og Damien Schumann i åpningskampen i OL lørdag.

Anders Mol og Christian Sørum før åpningskampen i sandvolleyball under gruppespillet mellom Norge og Australia i Shiokaze Park under OL i Tokyo lørdag kveld.Foto: Heiko Junge / NTB
Anders Mol og Christian Sørum før åpningskampen i sandvolleyball under gruppespillet mellom Norge og Australia i Shiokaze Park under OL i Tokyo lørdag kveld.Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Kampen endte 21-18, 18-21 og 15-13 i sin åpningskamp i gruppespillet.

Den norske duoen, som er førsteseedet i Tokyo, kjempet i land seieren i det som ble et jevnt åpningssett.

Enda vanskeligere ble det for nordmennene i sett nummer to. Der kom Mol og Sørum raskt på defensiven og lå en periode under med åtte poeng. En offensiv mot slutten hjelp ikke. Settet endte 21-18 i australsk favør.

I det tredje og avgjørende settet fulgte lagene hverandre tett hele veien, men den norske duoen vant til 15-13.Kampen varte i 58 minutter.

Mol og Sørum møter spanske Pablo Herrera og Adrian Gavira i sin neste kamp mandag. Onsdag avsluttes det innledende spillet mot russerne Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov.

De to beste lagene i hver pulje er sikret plass i åttedelsfinalene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer