Guldvog klokkeklar om høstferien: - Reis på fjellet eller hytta med god samvittighet

I vår ble det innført hytteforbud. Før høstferien er tilnærmingen helt motsatt. Myndighetene og helsedirektør Bjørn Guldvog oppfordrer til fjell- og hytteturer.

Helsedirektør Bjørn Guldvog forsikret om at ikke høstferien er i fare. Foto: Heiko Junge / NTB
Helsedirektør Bjørn Guldvog forsikret om at ikke høstferien er i fare. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke er det høstferie i Agder, Viken og Oslo, og uka etter er det resten av landet sin tur.

– For de av dere som har tenkt å dra på tur i Norge, er det helt i orden – reis på fjellet eller hytta med god samvittighet, sa helsedirektøren på regjeringens koronapressekonferanse onsdag ettermiddag.

– For dere som er hjemme mens skolen er stengt, er det fortsatt rom for å finne hyggelige ting der ikke mange mennesker samles på samme sted, sa han videre.

Guldvog trakk fram at kommunene nå har bedre systemer for testing og smittesporing, og at antallet koronapasienter i sykehusene fortsatt er lavt.

– Hytteforbudet i påsken, som vi alle husker, var ikke begrunnet i smittevernhensyn, men av hensyn til helseberedskapen i små hyttekommuner, minnet han om.

Guldvog pekte videre på at han tror høstferien kan bidra til å redusere kontakthyppigheten mellom folk fordi de ikke er på jobb eller skole.

Ber kommunene kjøpe smittevernutstyr

På koronapressekonferansen informerte også regjeringen om at de har sendt et brev til kommunene hvor de ber om at de planlegger hva de trenger av smittevernutstyr, og at de bestiller nok til at det rekker første halvår 2021.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer