Guldvog: – Det kan bli en veldig vanskelig tid framover

De første tallene for smittespredningen i julefeiringen går feil vei. Helsetoppene advarer om at vi går en krevende tid i møte hvis trenden ikke snus.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og de andre helsetoppene er bekymret for smitteutviklingen. Foto: Torstein Bøe / NTB.
Helsedirektør Bjørn Guldvog og de andre helsetoppene er bekymret for smitteutviklingen. Foto: Torstein Bøe / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det kan bli en veldig vanskelig tid fremover gitt at vi ikke får kontroll på smitten, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Usikkerhet rundt smittespredingen i julen og de nye mutasjonene av koronaviruset var blant hovedårsakene da regjeringen strammet kraftig inn på de nasjonale tiltakene tidligere i uken.

Smittetallene som nå kommer inn, begynner å gi et bilde av hvordan det har gått i julen, men det er fortsatt i tidligste laget. Og tallene peker feil vei.

Onsdag ble det registrert ny døgnrekord, med 930 nye smittede, og torsdag ble det registrert 787 nye koronasmittede siste døgn.

– I løpet av den neste uken og i hvert fall i løpet av i 14 dager vil vi kunne si mye mer om hva som har skjedd i julen og i hvor stor grad det har påvirket smittemønstrene i ettertid, sier helsedirektøren.

Kan bli strengere

Han er bekymret for hva som kan skje.

– Mange rapporterer at de har hatt mer nærkontakt med flere mennesker gjennom julen enn de ellers har. Det gir grunnlag for en viss uro og bekymring for at den økningen i smittetall som vi nå observerer, kan være starten på noe som kan bli enda større, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer