Trussel mot Oslo-bosatt mann

Guardian: CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist

CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.

Iyad El-Baghdadi her under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Iyad El-Baghdadi her under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bloggeren og forfatteren Iyad El-Baghdadi var statsløs palestiner før han fikk politisk asyl i Norge. Han har bodd i De forente arabiske emirater mesteparten av livet og er en profilert kritiker av Saudia-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Han opplyser til den britiske avisen at han ble klar over trusselen 25. april. El-Baghdadi forteller at representanter for norske myndigheter kom hjem til ham, advarte ham om at han kunne være i fare og tok ham med til et sikkert sted.

Opplysningene om trusselen kom ifølge The Guardian fra CIA, som i sin tur varslet Norge. El-Baghdadi ble deretter oppsøkt av norske tjenestemenn.

– De forsikret meg om at de tar saken svært alvorlig. De var forberedt da de kom, sier han.

Iyad El-Baghdadi nevner også saken på sin Twitter-konto.

The Guardian har spurt den saudiarabiske ambassaden i Washington om en kommentar til saken, men skriver at de så langt ikke har svart på henvendelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer