Iyad El-Baghdadi her under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Iyad El-Baghdadi her under Oslo Freedom Forum i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Trussel mot Oslo-bosatt mann

Guardian: CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist

CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.

Publisert

Bloggeren og forfatteren Iyad El-Baghdadi var statsløs palestiner før han fikk politisk asyl i Norge. Han har bodd i De forente arabiske emirater mesteparten av livet og er en profilert kritiker av Saudia-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Han opplyser til den britiske avisen at han ble klar over trusselen 25. april. El-Baghdadi forteller at representanter for norske myndigheter kom hjem til ham, advarte ham om at han kunne være i fare og tok ham med til et sikkert sted.

Opplysningene om trusselen kom ifølge The Guardian fra CIA, som i sin tur varslet Norge. El-Baghdadi ble deretter oppsøkt av norske tjenestemenn.

– De forsikret meg om at de tar saken svært alvorlig. De var forberedt da de kom, sier han.

Iyad El-Baghdadi nevner også saken på sin Twitter-konto.

The Guardian har spurt den saudiarabiske ambassaden i Washington om en kommentar til saken, men skriver at de så langt ikke har svart på henvendelsen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.