Kina:

Gruvearbeidere innesperret i over en uke. Nå ber de om grøt

En gruppe arbeidere som har vært innesperret i en gullgruve i Kina i over en uke, har bedt om å få sendt ned grøt mens de venter på å bli reddet.

Redningsarbeidere jobber med å bore seg ned til gruvearbeiderne som er sperret inne etter en eksplosjon forrige uke. Foto: Wang Kai / Xinhua / AP / NTB
Redningsarbeidere jobber med å bore seg ned til gruvearbeiderne som er sperret inne etter en eksplosjon forrige uke. Foto: Wang Kai / Xinhua / AP / NTB Vis mer
Publisert

En telefon ble sendt ned til en gruppe på elleve arbeidere inne i et kammer i gruva. Det var de som ba om å få tilsendt grøt, melder statlige medier.

En tolvte gruvearbeider sitter i et kammer ved siden av, mens skjebnen for ti andre arbeidere i gruva er ukjent, opplyser myndighetene i Yantai i provinsen Shandong.

To av gruvearbeiderne er på bedringens vei etter å ha slitt med utmattelse. En tredje er skadd etter at en eksplosjon som rammet gullgruva søndag 10. januar.

Flere hundre redningsarbeidere jobber med å bore seg inn i gruvesjakten for å redde gruvearbeiderne. Imens har de innesperrede arbeiderne fått sendt ned medisin, mat og drikke.

– Deres generelle fysiske tilstand ser ut til å være god, sa Yantais ordfører Chen Fei tirsdag morgen.

Grøten som de ba om, kalles congee og er basert på hirse. Den er kjent som et næringsrikt frokostinnslag nordøst i Kina. Ofte serveres grøten med pickles og chili for å gi ekstra smak og vitaminer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer