Gruvearbeider reddet etter to uker i Kina

Den første av de 22 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en gruve i Kina i to uker, er nå reddet ut og i god behold.

Redningsarbeidet etter eksplosjonen pågår fortsatt, og det kan ta ytterligere to uker før alle gruvearbeiderne er hentet ut. Foto: Wang Kai / Xinhua via AP / NTB
Redningsarbeidet etter eksplosjonen pågår fortsatt, og det kan ta ytterligere to uker før alle gruvearbeiderne er hentet ut. Foto: Wang Kai / Xinhua via AP / NTB Vis mer
Publisert

Mannen var innesperret i en separat del av gruva fra de øvrige arbeiderne. Han hadde hatt kontakt med redningsarbeidere og ble hentet ut søndag. Hans fysiske tilstand var ekstremt dårlig, melder den kinesiske kringkasteren CCTV.

Redningsarbeidere fikk for en uke siden også kontakt med elleve av de øvrige gruvearbeiderne som er innesperret. En av dem var blitt alvorlig skadd da gruva kollapset som følge av en eksplosjon og ble senere bekreftet død etter å ha pådratt seg hodeskader og havnet i koma.

Mat, medisin og andre forsyninger har blitt sendt ned til de overlevende arbeiderne, 580 meter under bakken, via flere sjakter som redningsmannskaper har boret. På denne måten har de også kunnet kommunisere.

En tolvte arbeider antas å være innesperret et annet sted, 100 meter unna de andre. Skjebnen for de ni siste er ukjent, ettersom ingen har hørt fra dem.

Det kan ta opptil to uker til før man får hentet ut arbeiderne, opplyste redningsmannskap fredag.

Det var 10. januar at eksplosjonen rammet Hushan-gruva som ligger i Shandong-provinsen.

(©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer