Grottetragedie på New Zealand: Tenåringsgutt funnet død

En tenåringsgutt er funnet død etter at et grottekompleks han besøkte på en skoletur på New Zealand ble oversvømt, ifølge politiet.

En tenåringsgutt er funnet død etter at grottekomplekset han besøkte med skolen sin ble oversvømt. Foto: Michael Cunningham / Northern Advocate via AP / NTB
En tenåringsgutt er funnet død etter at grottekomplekset han besøkte med skolen sin ble oversvømt. Foto: Michael Cunningham / Northern Advocate via AP / NTB Vis mer
Publisert

Skoleturen gikk til det populære Abbey Caves-komplekset nord for Auckland tirsdag, samme dag som området ble rammet av et omfattende nedbør og oversvømmelser.

Etter å ha lett etter gutten lenge i det dårlige været, ble han funnet død sent tirsdag.

– Våre tanker er hos familien i denne tragedien, sier politisjef Tony Hill. Politiet har ikke villet opplyse om hva de tror skjedde i grottene, men advarer mediene mot å spekulere.

Skolen gutten gikk på, har blitt kritisert for å ta med flere 15- og 16-åringer til et område som er svært utsatt for oversvømmelser. Hendelsen er under etterforskning, ifølge politiet.

– Jeg tror det er alle foreldres verste mareritt å sende barnet sitt på skolen om morgenen og ikke få dem hjem igjen på kvelden, har New Zealands statsminister Chris Hipkins uttalt til NZ Herald.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer