Taliban:

Grotesk angrep: Ble gjort blind fordi hun hadde fått seg jobb

Taliban anklages for å ha angrepet en kvinne som hadde oppfylt drømmen om å bli politi. Kvinnen ble gjort blind, og faren hennes er pågrepet i saken.

Khatera (33) ble blindet i et grotesk angrep i Afghanistans hovedstad Kabul. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Mohammad Ismail
Khatera (33) ble blindet i et grotesk angrep i Afghanistans hovedstad Kabul. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Mohammad Ismail Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 33-årige kvinnen hadde hatt en lang drøm om å gå inn i arbeidslivet, skriver nyhetsbyrået Reuters. For noen måneder siden fikk hun jobb som politi, noe faren og flere rundt henne motsatte seg sterkt.

Dette antas å ha vært motivet bak et angrep der hun ble skutt og skåret med kniv i øynene, noe som gjorde henne blind. Taliban anklages for å stå bak etter å ha fått tips av kvinnens far, men gruppen nekter innblanding.

- Jeg spurte doktorene hvorfor jeg ikke kunne se noe. De fortalte meg at øynene fortsatt er bandasjert på grunn av sårene. Men i det øyeblikket visste jeg at øynene allerede var tatt fra meg, sier kvinnen til Reuters.

Angrepet er ett av flere uttrykk for den voldsomme motstanden mot kvinner som tar plass i yrkeslivet i det sterkt patriarkalske og konservative landet, mener menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

– Situasjonen for afghanske kvinner i offentlig tjeneste har alltid vært farlig, men den siste tidens voldelige utvikling har gjort situasjonen enda verre, sier Samira Hamidi i Amnesty International.

Kvinnens far er pågrepet av politiet, mens hun selv har gått i dekning hos familie i Kabul.

- Hvis det er mulig, så får jeg synet mitt tilbake og jeg går tilbake til å jobbe som politi igjen. Det viktigste er at jeg får jobbe utenfor hjemmet, sier kvinnen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer