Taliban:

Grotesk angrep: Ble gjort blind fordi hun hadde fått seg jobb

Taliban anklages for å ha angrepet en kvinne som hadde oppfylt drømmen om å bli politi. Kvinnen ble gjort blind, og faren hennes er pågrepet i saken.

Khatera (33) ble blindet i et grotesk angrep i Afghanistans hovedstad Kabul. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Mohammad Ismail
Khatera (33) ble blindet i et grotesk angrep i Afghanistans hovedstad Kabul. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Mohammad Ismail Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 33-årige kvinnen hadde hatt en lang drøm om å gå inn i arbeidslivet, skriver nyhetsbyrået Reuters. For noen måneder siden fikk hun jobb som politi, noe faren og flere rundt henne motsatte seg sterkt.

Dette antas å ha vært motivet bak et angrep der hun ble skutt og skåret med kniv i øynene, noe som gjorde henne blind. Taliban anklages for å stå bak etter å ha fått tips av kvinnens far, men gruppen nekter innblanding.

- Jeg spurte doktorene hvorfor jeg ikke kunne se noe. De fortalte meg at øynene fortsatt er bandasjert på grunn av sårene. Men i det øyeblikket visste jeg at øynene allerede var tatt fra meg, sier kvinnen til Reuters.

Angrepet er ett av flere uttrykk for den voldsomme motstanden mot kvinner som tar plass i yrkeslivet i det sterkt patriarkalske og konservative landet, mener menneskerettsorganisasjonen Amnesty International.

– Situasjonen for afghanske kvinner i offentlig tjeneste har alltid vært farlig, men den siste tidens voldelige utvikling har gjort situasjonen enda verre, sier Samira Hamidi i Amnesty International.

Kvinnens far er pågrepet av politiet, mens hun selv har gått i dekning hos familie i Kabul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer