Hulda Holtvedt er talsperson for Grønn Ungdom. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Hulda Holtvedt er talsperson for Grønn Ungdom. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Vil innføre kvote på flyreiser

Grønn Ungdom vil gi deg kun tre flyreiser i året

Landsstyret i Grønn Ungdom mener det bør innføres et kvotesystem for flyreiser der hver nordmann har tillatelse til tre reiser i året.

Publisert

– Vi foreslår en 75 prosents reduksjon i flytrafikken fram mot 2030. Dette kan gjøres på ulike måter, men vi mener at et kvotesystem, der flytillatelser kan selges og slettes, er en mulig løsning, sier talsperson Hulda Holtvedt i Grønn Ungdom.

Ungdomsorganisasjonens landsstyre gikk i helgen også inn for flyseteavgift på 600 kroner og rask utbygging av høyhastighetstog i hele landet. Alle tiltakene har som mål å begrense flytrafikken kraftig.

Holtvedt påpeker at det er viktig å bygge ut alternativer til fly.

Bjørn-Kristian Svendsrud, formann i Fremskrittspartiets Ungdom, reagerer kraftig på forslaget.

– Det er lenge siden vi har fått servert slike forlag i Norge som så til de grader begrenser folks personlige frihet, men det er tydelig at Grønn Ungdom ikke er redde for å gå inn for totalitære forslag. Det er skremmende, sier han i en kommentar.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.