Grisevær i Åre - kvinnenes storslalåmrenn i VM kortes ned

Ved 12-tiden torsdag kom både regn og vind inn over VM-bakken i Åre. Griseværet fører til at starten på kvinnenes storslalåmrenn flyttes.

Arrangørene av VM alpint 2019 Åre har ikke værgudene med seg. Plussgrader regn og vind innbyr ikke til publikumsfest for damenes storslalåmrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Arrangørene av VM alpint 2019 Åre har ikke værgudene med seg. Plussgrader regn og vind innbyr ikke til publikumsfest for damenes storslalåmrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

VM-arrangørene melder at værsituasjonen gjør at løypa blir kortere, det vil si at starten flyttes nedover i bakken. Samtidig meldes det at planlagt starttidspunkt opprettholdes, altså klokken 14.15.

Det så lovende ut torsdag morgen, men de svenske værgudene slo seg vrange da klokken slo 12.

Da startet regnet startet å øse ned over VM-byen, og både før og etter planlagt rennstart er det meldt stiv kuling og 16 sekundmeter vind. I lufta ligger temperaturen på seks plussgrader. Like før klokken 13.30 ga det verste regnveæret seg, og sola dukket opp.

NTB har snakket med flere som har inspisert løypa, men de tror ikke det er fare for verken utsettelse eller avlysning. Det rapporteres om at det blir utfordrende forhold for alpinistene, men at bakken trolig vil tåle at rennet blir kjørt som planlagt.

Det fikk de delevis rett i, rennet kjøres til oppsatt klokkeslett, men løypa blir altså kortere.

For Norge deltar Ragnhild Mowinckel, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund og Kristine Gjelsten Haugen.

Herrenes storslalåm går samme tid fredag. Da er det også ventet rundt seks plussgrader, men betydelig mindre vind.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer