Griner takket for hjelpen – vil spille i WNBA igjen

Brittney Griner uttalte seg fredag offentlig for første gang siden hun ble løslatt fra russisk fengsel. Hun sa at hun vil tilbake på basketballbanen.

Brittney Griner takker alle som bidro til at hun ble løslatt fra russisk fengsel. Hun gjorde det klart at hun vil fortsette basketballkarrieren og spille for Phoenix Mercury i WNBA neste sesong. Foto: Rick Scuteri, AP / NTB
Brittney Griner takker alle som bidro til at hun ble løslatt fra russisk fengsel. Hun gjorde det klart at hun vil fortsette basketballkarrieren og spille for Phoenix Mercury i WNBA neste sesong. Foto: Rick Scuteri, AP / NTB Vis mer
Publisert

I en uttalelse på Instagram takket den 32-årige basketballstjernen en lang rekke personer som har jobbet for å få henne hjem til USA. Hun rettet en spesiell takk til president Joe Biden.

– Det er så godt å være hjemme, skrev Griner ved et bilde av sitt første skritt på amerikansk jord.

– De ti siste månedene har vært en kamp. Jeg gravde dypt for å beholde troen min, og det var kjærligheten fra så mange av dere som holdt meg oppe. Fra bunnen av mitt hjerte takker jeg dere alle for hjelpen, fortsatte hun før hun kom til den lange listen over personer som har jobbet for å få henne løslatt.

– President Biden, du fikk meg hjem, og jeg vet at du vil få Paul Whelan (fengslet i Russland siden 2018, anklaget for spionasje) og alle andre amerikanere hjem også. Jeg vil bruke min plattform for å gjøre alt jeg kan for å hjelpe.

Nesten ti måneder

Hun er gjenforent med kona Cherelle og resten av familien.

Griner ble 17. februar i år pågrepet på flyplassen i Moskva med cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen. Hun ble i august dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling, og hun ble i november overført til en straffeleir etter at anken var avvist.

Amerikanske myndigheter konkluderte tidlig med at Griner var urettmessig anholdt og jobbet for å få henne satt fri. Forrige uke ble USA og Russland enige om en fangeutveksling der den russiske våpenhandleren Viktor Bout ble løslatt fra fengsel i USA.

Comeback

Griner er regnet som en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, og hun har blant annet to OL-gull på merittlista. Hun har siden 2013 spilt for Phoenix Mercury i WNBA, men som mange andre amerikanere har hun spilt for en russisk klubb i vinterhalvåret.

– Jeg vil gjøre en ting veldig klart: Jeg akter å spille basketball for Phoenix Mercury i WNBA kommende sesong, skrev Griner fredag.

Neste WNBA-sesong starter i mai og varer til september.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer