Greta Thunberg forlater aksjonen ved OED – sier hun kommer tilbake tirsdag morgen

Greta Thunberg har forlatt aksjonen utenfor Olje- og energidepartementet (OED). Som flesteparten av demonstrantene kommer hun tilbake tirsdag morgen.

Den svenske klimaaktivisten sluttet seg til demonstrasjonen mot vindturbinene på Fosen i regjeringskvartalet mandag. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene, som Høyesterett har sagt at er ulovlige uten avbøtende tiltak, ikke er revet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Den svenske klimaaktivisten sluttet seg til demonstrasjonen mot vindturbinene på Fosen i regjeringskvartalet mandag. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene, som Høyesterett har sagt at er ulovlige uten avbøtende tiltak, ikke er revet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske klimaaktivisten sluttet seg til demonstrasjonen mot vindturbinene på Fosen i regjeringskvartalet mandag.

Kort tid før klokka 17 samlet aksjonistene seg utenfor inngangen til OED. Der holdt artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen en kort appell.

– Vi kommer til å fortsette til å holde stand. Det kommer til å være noen fra oss her hele tiden, men ikke like mange, fordi vi skal hjem og sove. Flere av oss har virkelig ikke sovet mye de siste døgnene. Mange av oss har sovet på gulv og stoler. Men vi måtte komme ut og ta imot den varmen vi har fått, sa hun.

– Det kommer til å styrke oss. Vi sees igjen her klokka 7 i morgen, og vi skal stenge OED i morgen også, fortsatte hun til stor jubel fra aksjonistene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer