Greta Thunberg ble nektet adgang til Olje- og energidepartementet søndag kveld

Greta Thunberg skulle etter planen møte Fosen-aksjonistene i Olje- og energidepartementet søndag kveld, men fikk ikke tillatelse til å komme innenfor dørene.

Svenske Greta Thunberg har deltatt i en rekke ulike klima- og miljødemonstrasjoner. Her demonstrerer hun i forbindelse med et klimasøksmål mot den svenske staten i november i fjor. Mandag er hun ventet til Oslo. Arkivfoto: Christine Olsson / TT / NTB
Svenske Greta Thunberg har deltatt i en rekke ulike klima- og miljødemonstrasjoner. Her demonstrerer hun i forbindelse med et klimasøksmål mot den svenske staten i november i fjor. Mandag er hun ventet til Oslo. Arkivfoto: Christine Olsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Ella Marie Hætta Isaksen, en av aksjonistene, til NTB.

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) bekrefter at de ikke ville slippe Thunberg inn, men i stedet tilbød henne å snakke med aksjonistene gjennom en sidedør til resepsjonen.

– Bakgrunnen for den beslutningen er at DSS av sikkerhetsmessige hensyn ikke ønsker at flere demonstranter skal ta seg inn i bygget, sier seniorrådgiver Espen Evensen i DSS til NTB.

Mer om