Greta Thunberg ble nektet adgang til Olje- og energidepartementet søndag kveld

Greta Thunberg skulle etter planen møte Fosen-aksjonistene i Olje- og energidepartementet søndag kveld, men fikk ikke tillatelse til å komme innenfor dørene.

Svenske Greta Thunberg har deltatt i en rekke ulike klima- og miljødemonstrasjoner. Her demonstrerer hun i forbindelse med et klimasøksmål mot den svenske staten i november i fjor. Mandag er hun ventet til Oslo. Arkivfoto: Christine Olsson / TT / NTB
Svenske Greta Thunberg har deltatt i en rekke ulike klima- og miljødemonstrasjoner. Her demonstrerer hun i forbindelse med et klimasøksmål mot den svenske staten i november i fjor. Mandag er hun ventet til Oslo. Arkivfoto: Christine Olsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Ella Marie Hætta Isaksen, en av aksjonistene, til NTB.

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) bekrefter at de ikke ville slippe Thunberg inn, men i stedet tilbød henne å snakke med aksjonistene gjennom en sidedør til resepsjonen.

– Bakgrunnen for den beslutningen er at DSS av sikkerhetsmessige hensyn ikke ønsker at flere demonstranter skal ta seg inn i bygget, sier seniorrådgiver Espen Evensen i DSS til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer