Gress-drama for Casper Ruud

Norges tennisstjerne Casper Ruud (23) fikk et ublidt gjensyn med gresstennis og røk ut i første runde av ATP500-turneringen på Queen's Club i London.

Casper Ruud i aksjon mot Ryan Peniston på Queen's Club i London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Casper Ruud i aksjon mot Ryan Peniston på Queen's Club i London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert

Britiske Ryan Peniston (26) vant kampen 7-6 (7-4), 7-6 (7-2).

Nettspillet til Ruud var blant annet ikke presist nok. 23-åringen smilte oppgitt etter flere av feilene han gjorde ved nettet. Flere ganger slet han også med å holde seg på beina på gresset i London og gjorde flere upressede feil enn Peniston.

Den tre år eldre Peniston er nummer 180 på verdensrankingen. Briten hadde aldri møtt noen innenfor topp 50 på rankingen før kampen mot Ruud, som er nummer 5.

Ruud var 1.-seedet i turneringen. Det har han opplevd å være tre ganger tidligere, og alle de turneringene har han vunnet. Den statistikken stoppet nå ettersom gress ikke er Ruuds foretrukne underlag å spille på.

Problemer

I første sett mot Peniston var det Ruud som hadde størst problemer. I første game hadde Peniston fire bruddballer, men Ruud holdt serven. Peniston ga Ruud trøbbel i nesten hvert eneste servegame, mens Peniston i egen serve tidvis hadde god kontroll.

Briten spilte seg fram til sin femte og sjette bruddball på 4-4, men Ruud reddet dem glimrende. Ruud fikk sin første bruddball da han kunne avgjort settet på 6-5, men Peniston beholdt roen i et langt game. I tiebreaket kom Ruud godt i gang med 2-0, men Peniston tok fem strake poeng og sikret til slutt settet.

Ruud fikk behandling av det ene beinet før det andre settet, men så ut til å kunne fortsette uten problemer.

Glimtet til

I neste sett holdt spillerne serven til 3-3, men det lysnet for Ruud da han fikk kampens første servebrudd til 4-3. Han vant til og med det gamet blankt, men det viste seg å være bare et glimt. Peniston skaffet seg tre bruddballer i neste game og utnyttet den tredje til å bryte tilbake til 4-4.

Etter å ha holdt serven blankt tok han ledelsen 30-0 i Ruuds serve og truet med å avgjøre kampen med et nytt servebrudd. Det ble derimot ikke flere brudd, og det endte med tiebreak også i 2. sett.

Der var Peniston klart best. Med solid spill vant han fire poeng på rad og skaffet seg fire matchballer på 6-2. Han utnyttet den første.

Oppkjøring til Wimbledon

Ruud opplevde karrierens hittil største eventyr da han tok seg til finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris i starten av juni. Der ble det tap for barndomsidolet Rafael Nadal. Nå er sesongen på gress godt i gang, og årets tredje Grand Slam-turnering starter i slutten av juni i Wimbledon.

Ruud fikk sine sitater om underlaget delt over «hele internett» da han fleipet og sa at han synes «gress er for golfspillere».

i Wimbledon har nordmannen røket ut i 1. runde begge gangene han har stilt opp (2019, 2021).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer