Gresk diplomat om Mariupol: Fullstendig ødelagt

En gresk diplomat flyktet nylig fra byen Mariupol i Ukraina, hvor det har vært harde kamper. Han sier ødeleggelsene i byen kan sammenlignes med Aleppo i Syria.

En ukrainsk soldat tar bilde av et ødelagt boligområde i Mariupol i Ukraina. Arkivfoto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB
En ukrainsk soldat tar bilde av et ødelagt boligområde i Mariupol i Ukraina. Arkivfoto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Generalkonsulen i Mariupol, Manolis Androulakis, var vitne til angrepene i byen. Han organiserte mange vellykkede evakueringer av greske borgere før han selv kom seg ut av byen tirsdag.

Etter å ha kommet seg tilbake til Aten oppfordret han folk til å gå sammen og be om våpenhvile.

– Mariupol vil bli inkludert på en liste over byer i verden som ble fullstendig ødelagt av krig, som Guernica, Stalingrad, Grozny og Aleppo, sa Androulakis til journalister på flyplassen søndag.

Han hylles nå som en helt i hjemlandet.

– Vi prøvde å redde ut så mange grekere vi kunne, sa Androulakis. Han sier selv at heltene er menneskene som ble igjen i Mariupol.

– Akkurat nå blir sivile rammet blindt og hjelpeløst, sa han og la til at han har sett kroppsdeler ligge rundt omkring i byen.

Det bor omtrent 100.000 grekere i Ukraina. Flere titalls skal ha dødd siden begynnelsen av den russiske invasjonen, ifølge greske myndigheter.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer