Greenpeace-aktivister bortvist fra Arendal etter Vedum-stunt

Fire Greenpeace-aktivister som aksjonerte på Senterpartiets partitime i Arendal tirsdag, ble bortvist fra sentrum av politiet i 48 timer.

Halvard Raavand i Greenpeace Norge mener det er uhørt at de ble bortvist. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Halvard Raavand i Greenpeace Norge mener det er uhørt at de ble bortvist. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Aktivistene forsøkte å ta seg fram til partileder Trygve Slagsvold Vedum under Senterpartiets arrangement i forbindelse med Arendalsuka.

Arendal 20210817. Klimaaktivister ble bortvist fra Pollen i Arendal etter at de aksjonerte på Senterpartiets partitime tirsdag. Aktivistene forsøkte å ta seg frem til partileder Trygve Slagsvold Vedum, men ble stoppet av politiet.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Arendal 20210817. Klimaaktivister ble bortvist fra Pollen i Arendal etter at de aksjonerte på Senterpartiets partitime tirsdag. Aktivistene forsøkte å ta seg frem til partileder Trygve Slagsvold Vedum, men ble stoppet av politiet.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

– Vi ville gi en beskjed til Vedum om at han må ta klimakrisen på alvor. Han snakker mye om hvordan klimaavgiftene vil ramme de som bor i distriktene og på bygda. Men lite om hvordan klimakrisen vil ramme dem som bor i distriktene, sier Halvard Raavand i Greenpeace til NTB.

– Jeg synes det er et svik av Sp og Vedum at de ikke tar tak i dette og sørger for en politikk som kutter utslipp slik at fiskere og bønder ikke mister livsgrunnlaget, legger han til.

Aktivistene forsøkte å gi Vedum FNs siste klimarapport, men ble stanset.

– Politiet reagerte hardt og vil bortvise oss fra sentrum i 48 timer. Jeg synes det er uhørt at vi blir bortvist, sier Raavand.

Politiet i Agder bekrefter overfor NTB at fire personer ble bortvist fra sentrum.

– Jeg kjenner ikke detaljene i stuntet, men det ble tatt tak i umiddelbart av politiet på stedet. Så ble det gjort en taktisk vurdering av at de fikk bli under talen, men etter talen ble de bortvist fra sentrum, sier Knut Odde, oppdragsleder med ansvar for Arendalsuka i Agder-politiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer