Graver opp fire millioner døde mink: - En lukt av død

Arbeidet med å grave opp fire millioner døde danske mink er i gang. Dyrene ble avlivet i november for å stanse utbrudd av en mutert koronavirusvariant.

Danmark går i gang med det ubehagelige arbeidet med å grave opp flere tusen tonn døde mink torsdag. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / NTB
Danmark går i gang med det ubehagelige arbeidet med å grave opp flere tusen tonn døde mink torsdag. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Rundt klokka 4 natt til torsdag ble gravemaskiner satt i sving for å gjøre det ubehagelige arbeidet i Nørre Felding ved Holstebro på Jylland.

– Når man kommer inn på området, er det en lukt av død. Det er en søtlig avfallslukt, sier nyhetsbyrået Ritzaus utsendte Mikkel Berg Pedersen.

Døde dyr ble deretter kjørt bort i lastebiler, melder TV Midtvest. De ble fraktet til et avfallsanlegg der de skal brennes. Rundt klokka 12 rapporterer sjefen på avfallsanlegget at dette arbeidet foregår uten problemer.

Torsdagens operasjon var en slags prøveoppgraving for å undersøke tilstanden til dyrene etter et halvt år under jorda.

Alle danske minkfarmer fikk beskjed om å avlive dyrene sine i november i fjor. Årsaken var funn av et mutert koronavirus på noen av farmene.

De døde dyrene ble først gravd ned, men et flertall på Folketinget besluttet at de skulle graves opp igjen for å brennes. Dette arbeidet begynner etter et halvt år fordi det vurderes at minken nå ikke lenger utgjør en smittefare. Målet er at alle dyrekadavrene skal være gravd opp og brent innen midten av juli.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer