Grav med 57 døde funnet i Butsja i Ukraina

I alt 57 døde er funnet begravet i en massegrav i Butsja utenfor Kyiv, forteller en lokal tjenestemann og viser fram en lang grøft med lik.

En kvinne gir en ukrainsk soldat en klem etter at ukrainske styrker inntok Butsja da de russiske styrkene trakk seg ut. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB
En kvinne gir en ukrainsk soldat en klem etter at ukrainske styrker inntok Butsja da de russiske styrkene trakk seg ut. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Her, i denne lange graven, er 57 mennesker begravet, sier Serhij Kaplytsjnij, som sier han er sjef for redningstjenesten i Butsja, og som organiserer oppgravingen.

Massegraven befinner seg bak en kirke i sentrum av byen og ble oppdaget etter at russiske styrker trakk seg ut av byen.

Rundt ti døde var synlig for en AFP-reporter på stedet, noen av dem enten ikke begravet ennå, eller bare delvis gravd ned. Noen var pakket inn i svarte likposer, mens andre var kledd i sivile klær.

Ukraina har beskyldt russiske styrker for overlagte massakrer i Butsja, og tegn på mulige drap på sivile har kommet fram etter hvert som de russiske styrkene trekker seg ut av området rundt Kyiv.

Lørdag så AFP-reportere likene av minst 20 personer i sivile klær strødd langs en enkel boliggate i byen. En hadde hendene bundet bakpå ryggen, med sitt ukrainske pass ved siden av seg.

Myndighetene opplyste lørdag at nesten 300 mennesker var funnet begravet i byen etter at de russiske styrkene trakk seg ut.

Det er ikke klart hvordan menneskene døde, om det var som resultat av krigshandlinger eller om de døde en naturlig død, og det ikke var mulig å frakte dem til en kirkegård.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer