Grande: Kvinnekampen handler ikke bare om abort

Likestillingsminister og Venstre-leder Trine Skei Grande hyllet kvinnekampens seire, men unnlot å nevne abortloven da hun talte til partiet sitt på kvinnedagen.

Venstre-leder Trine Skei Grande snakket om kvinnekampens seire i sin landsmøtetale, og nevnte både p-pillen og stemmerett for kvinner, men ikke abort. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Venstre-leder Trine Skei Grande snakket om kvinnekampens seire i sin landsmøtetale, og nevnte både p-pillen og stemmerett for kvinner, men ikke abort. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Jeg hadde behov for å vise at kvinnekampen ikke bare handler om abort, sier Grande, som også er likestillingsminister, til NTB.

Hun nevnte både p-pillen og stemmerett for kvinner, og listet opp sterke kvinner som har stått fremst i kampen. Men på dagen da mange planlegger i å gå i tog under parolen «Forsvar abortloven», ble altså abortloven utelatt fra Grandes tale.

– Det er utrolig mange områder hvor vi har mye å gjøre. Vi har et veldig kjønnsdelt arbeidsliv, og mange opplever overgrep. Så hadde jeg også lyst til å vide ut likestillingskampen til andre områder der jeg er glad for at Venstre nå har en hånd på rattet, sier Grande, og viser til funksjonshemmede og skeives rettigheter, som hun også tok opp i talen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer