Grande reagerer kraftig på bilbrannen til Wara

Grande: – Dette er et angrep på ytringsfriheten og styringssystemet

Venstre-leder Trine Skei Grande reagerer kraftig på bilbrannen utenfor huset til hennes regjeringskollega, justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Venstre lederen mener brannen i bilen til justisministeren er et angrep på ytringsfriheten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Venstre lederen mener brannen i bilen til justisministeren er et angrep på ytringsfriheten. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

– Det er aldeles tragisk at man angriper representanter for demokratiet vårt. Det er et sterkt angrep på ytringsfriheten. Det er et sterkt angrep mot styringssystemet vårt og den åpenheten vi har i det norske samfunnet som gjør at vi statsråder kan leve vanlige liv i vanlige hus nært folk, sier hun til NTB.

Kultur- og likestillingsministeren er engstelig for at det skal bli nødvendig med strengere sikkerhetstiltak rundt statstrådene:

– Jeg er redd for avstanden som kan skapes hvis vi må ha sikkerhetsrutiner som vi ser i andre land rundt statstrådene. Da kommer demokratiet vårt til å miste mye, sier hun.

Det har vært mye diskusjon om at tonen i den offentlige debatten har blitt tøffere, og advarsler om hva det kan føre til. Men Grande vil likevel ikke si at dette har noen sammenheng.

– Jeg vet ikke hva som er grunnlaget for dette, det har jeg ikke noen mening om.

(©NTB)

Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Ny varebil med rask lading

ELBIL24.NO

Ny varebil med rask lading

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder