Graham Hansen kan få gjev pris

Caroline Graham Hansen kan bli kåret til årets kvinnelige fotballspiller i verden av den britiske allmennkringkasteren BBC.

Caroline Graham Hansen kan få gjev pris. Foto: Naina Helén Jåma / NTB.
Caroline Graham Hansen kan få gjev pris. Foto: Naina Helén Jåma / NTB. Vis mer
Publisert

Mediegiganten har plukket ut sine fem nominerte til den gjeve utmerkelsen. I finalefeltet har Graham Hansen selskap av Sam Kerr (Australia/Chelsea), Ashley Lawrence (Canada/PSG), Vivianne Miedema (Nederland/Arsenal) og Alexia Putellas (Spania/Barcelona).

Kvintetten er plukket ut av et panel av eksperter, blant dem trenere spillere og journalister.

Nå skal fansen stemme fram vinneren. Avstemningen avsluttes mandag 8. november, og prisen deles deretter ut 29. november.

– Jeg tror ikke jeg er den spilleren som stikker seg mest ut på sosiale medier og i mediene generelt, men det er virkelig fint å bli anerkjent og at folk bryr seg, sier Graham Hansen.

Graham Hansen var en viktig bidragsyter da Barcelona gjorde rent bord forrige sesong. Det ble ligatriumf og cuptriumf på hjemmebane i Spania, og i tillegg ble det Champions League-triumf etter seier mot Chelsea i finalen.

– Med den historien jeg har med skader i mesterligafinaler, og da å endelig vinne den og samtidig score i finalen, var en fin måte å gjøre slutte på motgangen. Jeg ble riktignok skadd i finalen, men jeg vant. Fortsetter det på denne måten, må jeg kanskje finne på noe annet å gjøre, smiler den norske fotballstjernen til BBC.

Graham Hansen ble også Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen med ti fulltreffere.

Hun var også nominert til prisen som årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Den gikk imidlertid til lagvenninnen Alexia Putellas.

Ada Hegerberg ble i 2019 kåret til årets spiller av BBC. Forrige sesong gikk prisen til Manchester City-profilen Lucy Bronze. Hun har en fortid som Hegerbergs lagvenninne i Lyon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer