Gradert dokument funnet i boligen til tidligere visepresident Mike Pence

Etterforskere fra FBI har funnet et gradert dokument hjemme hos USAs tidligere visepresident Mike Pence, opplyser en av hans rådgivere.

Tidligere visepresident Mike Pence. Foto: AP / NTB
Tidligere visepresident Mike Pence. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

FBI gjennomførte fredag en fem timer lang ransaking av boligen til Pence, og der fant etterforskerne ett gradert dokument som de tok med seg, sier den tidligere visepresidentens rådgiver Devin O'Malley i en uttalelse.

Fredagens ransaking skjer etter at en av hans medarbeidere i forrige måned fant graderte papirer i huset hans og varslet justisdepartementet.

Dokumentene som ble funnet da, er levert til nasjonalarkivet. Pences advokat sier at de ble pakket ned ved en feil sammen med andre papirer da Pence flyttet ut av kontoret sitt da hans periode i Washington var over.

Pence ble torsdag stevnet i forbindelse med etterforskningen av hans tidligere sjef Donald Trump. Stevningen ble tatt ut etter flere måneder med forhandlinger mellom føderale påtalemyndigheter og Pences juridiske rådgivere.

Justisdepartementets spesialetterforsker Jack Smith ble i november utnevnt til å etterforske de hemmeligstemplede dokumentene som ble funnet i Trumps Florida-hjem i fjor sommer – samt en egen etterforskning av Trump og hans alliertes forsøk på å omgjøre resultatet av presidentvalget i 2020.

I den siste tiden er det også funnet graderte dokumenter på president Joe Bidens tidligere kontor og hjemme hos ham, og boligene hans i Delaware er gjennomsøkt av FBI. Ingen flere dokumenter ble funnet i fritidsboligen hans i forrige uke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer