Raset i Gjerdrum

Golfbanen fikk klarsignal uten påkrevd vurdering

Kommunen ga utbyggerne klarsignal til bygging av golfbanen i skredområdet på Ask i Gjerdrum uten at den hadde fått en påkrevd, hydrologisk vurdering.

Ti personer mistet livet da det i romjula gikk et stort leirskred på Ask i Gjerdrum på Romerike. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Ti personer mistet livet da det i romjula gikk et stort leirskred på Ask i Gjerdrum på Romerike. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Kommunen fikk aldri noen hydrologisk vurdering, slik kravet var i reguleringsbestemmelsene, skriver Romerikes Blad

– Det skulle dermed ikke vært gitt tillatelse til tiltak for utbyggingen av golfbanen. Dette er en saksbehandlingsfeil av kommunen, sier virksomhetsleder Berit Adriansen for plan, oppmåling og bygg i Gjerdrum kommune.

Etter kvikkleireskredet i Gjerdrum 30. desember i fjor, har det kommet fram at overvann og erosjonsproblemer var et velkjent problem på golfbanen. Den har vært oversvømt et par ganger, og golfklubben har flere ganger varslet kommunen om erosjonsproblemer rundt Tistilbekken.

Ti personer mistet livet i skredet på Ask. Kvikkleireskred utløses etter eksempelvis terrenginngrep eller naturlig erosjon. Det er så langt ikke kjent hva som utløste skredet.

Styreleder Ove Silkoset i Brådal Golf mener kravet om hydrologisk vurdering ble ivaretatt og viser til en epost til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i februar 2008 med tittelen «Forespørsel om konsesjonsvurdering». Der ga Brådal Golf AS en beskrivelse av berørte vassdrag, tiltak og konsekvenser i vassdraget i forbindelse med utbyggingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer