Godværet holder seg fram til helga – over hele landet

Har du smakt det første sødmefylte snev av sommer? Slapp av. Du kan nyte det fram mot ei helg der de første sommerdagene ebber ut men fortsatt er varme og gode.

Når varmen slår inn i juni, tyr Tromsøværingene til bystranda Telegrafbukta. Både her og i resten av landet blir det sol og varmt de nærmeste dagene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
Når varmen slår inn i juni, tyr Tromsøværingene til bystranda Telegrafbukta. Både her og i resten av landet blir det sol og varmt de nærmeste dagene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Vis mer
Publisert

Et sterkt høytrykk setter nemlig sitt markante preg på værbildet og gir flott sommervær over hele landet.

– Det blir fortsatt sol og varmt over hele landet.

Mannen bak denne klisjéfylte værmeldingen som tatt ut fra den gamle slageren om Meteorologisk institutt som melder sol, er vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Skyfritt og varmt

Fra helt i sør til lengst nord i landet lå det onsdag ettermiddag veldig lite skyer, og temperaturen nådde behagelige deler av kvikksølvet. I Oslo nærmet det seg 25 grader, Trondheim 24,2, Bergen 22,6 og Tromsø 21,8, Finnmarksvidda 24 grader.

– Det er over 20 grader i så å si hele landet. Høytrykket blir i alle fall liggende i ro torsdag. Men fredag begynner høytrykket å sive østover, sier Martin Granerød.

Det betyr at Vestlandet fredag kan vente at det kommer skyer. De samme skyene vil gå opp til Møre og Romsdal og Trøndelag lørdag.

Knallvær

På Sør- og Østlandet blir det mer litt skiftende skydekke lørdag og søndag. Vi vil gå fra knallvær til lettskyet med hyggelige temperaturer over 20 grader i sør og i øst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer