Ketanji Brown Jackson

Godkjent: Nå er hun historisk

Et flertall i det amerikanske Senatet har godkjent Ketanji Brown Jackson som USAs første svarte kvinnelige høyesterettsdommer.

Joe Biden og Ketanji Brown Jackson fulgte avstemningen sammen og omfavnet hverandre da resultatet var klart. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Joe Biden og Ketanji Brown Jackson fulgte avstemningen sammen og omfavnet hverandre da resultatet var klart. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

53 senatorer stemte for, mens 47 stemte imot under avstemningen torsdag. Bare tre republikanere ville gi Jackson en plass i landets øverste domstol.

Jackson fulgte avstemningen sammen med president Joe Biden i Det hvite hus, og de omfavnet hverandre da resultatet var klart.

– Dette er en herlig, gledelig og inspirerende dag, sa Chuck Schumer, Demokratenes leder i Senatet. Det brøt ut jubel i forsamlingen da flertallet var et faktum.

Biden nominerte 51 år gamle Jackson i februar, etter at høyesterettsdommer Stephen Breyer varslet at han ville pensjonere seg.

USAs nye høyesterettsdommer Ketanji Brown Jackson. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
USAs nye høyesterettsdommer Ketanji Brown Jackson. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Vis mer

Både Breyer og Jackson regnes som liberale, og den nye utnevnelsen vil derfor ikke endre den politiske sammensetningen av domstolen.

Jackson vil innta plassen sin når Breyer går av i sommer.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer