Vis mer

Glem Wifi! Dette er 100 ganger kjappere

Forskere tester ut lynkjappe Lifi.

(upublisert) Opprettet


Måtte du bruke irriterende "lang" tid på å laste opp denne artikkelen? Slapp av! Den tid kan være forbi. I hvert fall om du venter noen få år.

For i disse dager tester estiske og franske forskere ut det som kan bli oppfølgeren til Wifi: Lifi.

Går alt etter planen, kan oppfinnelsen fra 2011 revolusjonere trådløst internett. Lifi overfører data ved hjelp av synlig lys, og skal være 100 ganger kjappere enn den gode gamle Wifien.

Daily Mail skriver at teknologien testes ut i kontorer og industrielle områder i Estland og på et sykehus i Frankrike. Og forskerne skal ha klart å overføre utrolige 1 gigabyte i sekundet.

Det betyr at du kan laste ned timesvis med filmer på bare ett minutt.

Universitet i Boston har forklart Lifi på denne måten (artikkelen fortsetter under bildet):

Kunne ikke laste instagramDet er Harald Haas fra Universitet i Edinburg som er mesterhjernen bak teknologien. Han snakket om Lifi allerede i 2011 - og forklarte at ett blinkende LED-lys kan overføre mer data enn et radiotårn, skriver IT-avisen.

Science Alert forklarer at teknologien fungerer på en lignende måte som morsekode, bare ved hjelp av synlig lys som har så høy hastighet at det ikke kan sees med det blotte øye.

I og med at lys ikke kan fraktes gjennom vegger, blir Lifi sett på som langt tryggere enn Wifi. Men det skaper naturligvis også noen utfordringer, noe som gjør at teknologien trolig ikke kommer til å erstatte Wifi helt med det samme.

Men skal vi tro de estiske forskerne kan Lifi bli en realitet i hus og hjem verden over om noen få år.Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.