Gled deg! Nå skal Norge bade i sol - i noen dager

Temperaturer over 20 grader flere steder gir Norge Europas beste vær. Men helt i nord må man vente litt til på sola.

Våren har ikke helt kommet i gang med vekslende vær og temperaturer under normalen på flere målestasjoner. Nå tyder imidlertid mye på at godværet endeig er på vei.


Den første uken i mai ble 20-tallet sett for første gang.


https://twitter.com/Meteorologene/status/859680438071296002

Og det er mer å glede seg til i dagene som kommer. Temperaturene holder seg jevnt opp mot 20 grader frem til helgen. Fredag kan Sør- og Østlandet vente temperaturer på nivå med byer som Barcelona.


Det gjør at vi får det beste været i hele Europa, konstaterer meteorologene.


 – Jo lenger sør du kommer, jo varmere vær blir det, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Tone Christin Thaule, til VG.


Kontrastene er imidlertid store. Helt nord i landet ventes et lavtrykk som gir nedbør og minusgrader. Det er likevel sjanser for at snøen endelig begynner å smelte, sier statsmeteorolog Jon Austerheim til NRK.


– I slutten av uka kommer det litt nordavind og snøbyger og sludd. Øst-Finnmark kan få litt bedre vær enn Troms og Vest-Finnmark, sier han.


https://twitter.com/Meteorologene/status/859372315959799808?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.yr.no%2Fsted%2FNorge%2FOslo%2FOslo%2FOslo%2F

Det gode været kommer imidlertid ikke til å vare særlig lenge. Allerede søndag begynner temperaturene å falle igjen.


Men hva med sjansene for godvær på 17.mai-uken?


– Slik langtidsprognosen ser ut nå, får vi opp lavtrykk fra sørvest i starten av 17.mai-uken. Banen det tar kommer til å avgjøre, men det er ikke umulig at Sør- og Østlandet fortsatt blir liggende i le og får beholde solen, sier Storm-meteorolog Ina Ynnesdal til TV 2.


På SOL Vær får du en oversikt over hva Norge kan vente seg de kommende dagene.Oslo


Alt tyder på en forsmak på sommeren i hovedstaden, med fredag som klart beste dag.


Bergen


1. mai var vestlandshovedstaden landets varmeste med 17,5 grader. Denne uken ser også lovende ut med stort sett pent vær.Kristiansand


Sørlandet når ikke helt de samme temperaturene som Østlandet, men lørdag blir en fin dag med mye pent vær.Trondheim


I Trøndelag blir det skiftende bris, men lettskyet og stort sett pent vær.


Tromsø


Det er foreløpig ikke mye å hoppe i taket for i Tromsø med sterk kuling, sludd, regn og temperaturer ned mot null grader. Fredag ventes å bli en noe bedre dag med minkende nedbør.