Gjør endringer: - Helt korka

Ringnes bytter til korker som fortsatt vil holde seg fast til flaska etter at den er åpnet. Flere publikumsfavoritter vil berøres.

Snart vil Pepsi MAX-flaskene få nye korker. Foto: Terje Pedersen / NTB
Snart vil Pepsi MAX-flaskene få nye korker. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Farris blir det første produktet som får den nye korken. Etter hvert vil hele Ringnes' portefølje følge etter. Det vil si at Imsdal, Mozell, Solo og Pepsi MAX blant andre også vil få nye korker.

Bakgrunnen for endringen er et krav i EUs plastdirektiv. Kravet trer i kraft fra 3. jui 2024.

– I arbeidet med å utvikle de nye korkene har vi vært opptatt av å finne en løsning som både er håndterbar og samtidig møter de nye kravene. I tillegg har det vært et selvstendig poeng å unngå å bruke mer plast enn det vi gjør med dagens løsning, forklarer kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes,

Ringnes har registrert at det er delte meninger om de nye korkene, men Rosted understreker at selskapet må følge reglene.

– Vi anerkjenner reaksjonene der ute. Samtidig har vi ikke noe valg. Vi er forpliktet til å møte de nye EU-kravene som kommer som en reaksjon på den økende forsøplingen fra emballasje. Så vi håper og tror at folk flest vil venne seg til de nye korkene, sier hun.

- Helt korka

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud reagerer sterkt på nyheten.

- Dette er så tullete. EU er helt korka, sier Hoksrud til VG.

Han sier han kommer til å prøve å rive av korken. Å slutte å drikke Pepsi Max er ikke et alternativ, innrømmer han.

- Men jeg skal sørge for at korken er skudd på nå jeg panter, sier han.

Farris vil få de nye korkene fra og med uke 40 i 2023. Sju uker senere vil halvlitersflaskene med Solo, Pepsi MAX, 7 Up, Mozell og Villa følge etter. I uke 2 i 2024 vil også halvannenlitersflaskene få nye korker.

Sist ut er Imsdal, som ikke vil få nye korker før første kvartal i 2024.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer