Gjør endringer etter kreftbeskjed

Storbritannias statsminister Rishi Sunak skal holde denne ukas audiens med kong Charles over telefon, heter det i en uttalelse fra Sunaks kontor.

Kong Charles (t.v.) tar imot Rishi Sunak til audiens i Buckingham Palace i forbindelse med regjeringsdannelsen i oktober 2022. Mandag ble det kjent at kongen har fått kreft, og denne uka vil de to holde audiens over telefon. Foto: Aaron Chown/Pool photo via AP / NTB
Kong Charles (t.v.) tar imot Rishi Sunak til audiens i Buckingham Palace i forbindelse med regjeringsdannelsen i oktober 2022. Mandag ble det kjent at kongen har fått kreft, og denne uka vil de to holde audiens over telefon. Foto: Aaron Chown/Pool photo via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi kommer ikke til å tillegge oss en vane med å kommentere statsministerens samtaler med kongen, men vi har blitt enige med Buckingham Palace om å i dette spesifikke tilfellet bekrefte at de skal snakke sammen på telefon senere, sier en talsmann for Sunak.

Mandag ble det kjent at kong Charles har fått kreft. Det er ikke kjent hva slags kreft Charles har. Kreften ble oppdaget da den 75 år gamle kongen var inne til behandling for en forstørret prostata i januar, men det er ifølge hoffet ikke prostatakreft. Ellers har de ikke oppgitt noen detaljer.

Sykdommen gjør at han i en periode trekker seg tilbake fra mesteparten av offentlige plikter og oppdrag.

(©NTB)