Gjenåpningsplan for Oslo kommer ikke med det første

Regjeringen legger onsdag fram planen for gjenåpningen av Norge. Det jobbes med en tilsvarende plan for Oslo, men den er ennå ikke klar, ifølge kommunen.

I Oslo jobber byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en plan for gjenåpning av hovedstaden. Det er usikkert når den ferdige planen kan legges fram, men det blir ikke denne uken eller neste, sier Oslo kommune. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
I Oslo jobber byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en plan for gjenåpning av hovedstaden. Det er usikkert når den ferdige planen kan legges fram, men det blir ikke denne uken eller neste, sier Oslo kommune. Arkivfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Det vil verken bli lagt fram en gjenåpningsplan for Oslo i løpet av denne uken eller den neste, skriver kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en epost til NTB.

Det er ikke gjenåpning som nå står på agendaen, da Oslo har for høye smittetall og for lav vaksinasjonsgrad per nå, understreker hun.

Det siste døgnet er det registrert 314 nye tilfeller av covid-19 i Oslo, noe som er 84 flere enn snittet den siste uken.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at Oslo vil starte med å åpne det som sist ble stengt ned, og han peker på at kommunen vil lette på tiltakene baklengs, skriver Aftenposten.

Gjenåpningen av Oslo er svært avhengig av hvordan smitte- og vaksinasjonssituasjonen utvikler seg, påpeker han. Men Johansen vil ikke sette en konkret dato, da dette kan føre til falske forhåpninger.

– Vi er nødt til å se an påskeferien og konsekvensene av den. Etter hver ferie har vi sett at ferien har ført til ekstra smitte. Da blir det veldig gærent å si at det vi egentlig driver med nå, er gjenåpning, sier han.

Det første som vil gjenåpnes, er for barn og unge, sier han. Men fortsatt må detaljene i gjenåpningsplanen snekres på plass, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer