Giuliani må møte for storjury

En domstol i New York har beordret Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani til å møte for en storjury i Atlanta.

Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani, her under en pressekonferanse i New York 7. juni. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani, her under en pressekonferanse i New York 7. juni. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer
Publisert

Juryen etterforsker om tidligere president Trump og andre ulovlig forsøkte å blande seg inn i valget i delstaten Georgia i 2020.

Dommer Thomas Farber i Høyesterett i New York har beordret den tidligere Trump-advokaten og New York-borgermesteren til å møte for storjuryen 9. august og alle andre datoer retten i Atlanta setter. Det går fram av rettsdokumenter som ble offentliggjort onsdag.

Rudy Guiliani er blant dem som fremmet grunnløse påstander om at valgresultatet i 2020 var et resultat av valgfusk, og bidro i forsøkene på å omgjøre Trumps nederlag. Giuliani har siden fått advokatbevillingen inndratt i både i delstaten New York og Washington DC.

Guilianis advokat har ifølge AP ikke svart på forespørsler om en kommentar til saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer