SRI LANKA:

Gitt ordre om å skyte personer som deltar i opptøyer

Forsvarsdepartementet på Sri Lanka har gitt ordre om at det skal skytes mot personer som deltar i opptøyer og er involvert i plyndring, hærverk og vold.

En utbrent bil ligger i gata i Colombo på Sri Lanka tirsdag. Opptøyene i landet kommer som følge av en økonomisk krise. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB
En utbrent bil ligger i gata i Colombo på Sri Lanka tirsdag. Opptøyene i landet kommer som følge av en økonomisk krise. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Sikkerhetsstyrker er beordret til å skyte alle som plyndrer offentlig eiendom eller forårsaker skade på liv, opplyser departementet.

Ordren kom like etter at Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa ba folk slutte å bruke vold. Like før hadde flere hus og bygninger eid av regjeringstilhengere blitt påtent.

– Jeg oppfordrer folk til å forholde seg rolig og til å slutte å bruke vold og utføre hevnhandlinger mot innbyggere, uavhengig av politisk tilhørighet, skriver Rajapaksa på Twitter.

Videre lover han å gjøre alt i sin makt for å gjenopprette politisk stabilitet i tråd med grunnloven og å løse landets økonomiske krise.

FN fordømte tirsdag de siste dagers voldsbruk på Sri Lanka, der flere mennesker er drept og hundrevis er skadd i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av regjeringspartiet SLPP og sikkerhetsstyrker.

Statsminister Mahinda Rajapaksa, som er presidentens bror, kunngjorde mandag at han gikk av. Myndighetene innførte samtidig unntakstilstand.

Sri Lanka står midt oppe i sin verste økonomiske krise siden uavhengigheten fra Storbritannia i 1948. Akutt mangel på utenlandsk valuta gjør at landet ikke lenger kan betale for mat, drivstoff og andre importvarer.

(©NTB)

NØDLØSNING: Da arrangørene for Miamis Formel 1-løp så seg nødt til å flytte arrangementet, måtte de også ty til nødløsninger for dekor. Video: Rødt Kort. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer