Gir 25 millioner kroner til nødhjelps­arbeidet i flomrammede Libya

Norske myndigheter vil bidra med 25 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet i Libya.

FN anslår at rundt 250.000 mennesker trenger hjelp etter flommen i Libya. Foto: Yousef Murad / AP / NTB
FN anslår at rundt 250.000 mennesker trenger hjelp etter flommen i Libya. Foto: Yousef Murad / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor NTB.

Ekstremværet Daniel rammet den nordøstlige delen av Libya i helgen og førte til flom og store oversvømmelser. Det er fryktet at opp mot 20.000 mennesker mistet livet i flommen.

– Libya er hardt rammet av storflom. Flere tusen mennesker er omkommet, savnet eller har mistet hjemmene sine Norge bidrar nå med 25 millioner kroner til livreddende innsats nordøst i landet., skriver departementet i en pressemelding.

Pengene går gjennom FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære partnere som er på plass i Libya.

FNs nødhjelpskontor, OCHA, har regnet seg fram til at omtrent 884.000 mennesker bor i områdene som er rammet av flommen.

Humanitære organisasjoner har bedt om 767,2 millioner norske kroner i bidrag for å hjelpe de 250.000 personene i området som trenger mest hjelp de neste tre månedene.

Den amerikanske generalen Mark Milley sier Ukraina har 30 dager på seg før motoffensiven vil stanse. Video: Telegram. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

– Norge er klar til å bidra med ytterligere humanitær bistand. Den norske ambassaden i Kairo følger situasjonen og er i kontakt med våre partnere for å få best mulig oversikt over situasjonen i de rammede områdene, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer