Gigantisk funn: Tre tonn kokain funnet drivende i havet

Politiet i New Zealand gjorde nylig landets største narkotikabeslag noensinne da pakker med til sammen tre tonn kokain ble funnet flytende i Stillehavet.

Over 3 tonn kokain lå godt pakket inn og fløt rundt i en lite trafikkert del av Stillehavet. Politiet fikk likevel fatt i narkotikaen før den ble plukket opp av andre. Foto: Politiet i New Zealand
Over 3 tonn kokain lå godt pakket inn og fløt rundt i en lite trafikkert del av Stillehavet. Politiet fikk likevel fatt i narkotikaen før den ble plukket opp av andre. Foto: Politiet i New Zealand Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Politiet mener pakkene hadde blitt sluppet fra et fly før de var ment å bli plukket opp av noen andre. Det rakk imidlertid ikke å skje før politiet fant dem.

Det er snakk om over tre tonn kokain til en markedsverdi på svimlende 3,2 milliarder kroner. Narkotikaen var trolig ment for det australske markedet.

– Vi tror det var nok kokain til å forsyne det australske markedet i omtrent ett år. Og dette ville vært mer enn det New Zealand kunne brukt på over 30 år, sier politimester Andrew Coster i New Zealand-politiet.

Narkotikaen ble dokumentert og deretter destruert.

Det internasjonale samarbeidet med å avdekke slike narkotika-leveranser er styrket, ifølge Costner. Ingen er hittil pågrepet, og saken etterforskes videre på tvers av landene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer