«Ghostbusters»-regissør Ivan Reitman er død

Den canadiske regissøren og produsenten Ivan Reitman, som kanskje er mest kjent for komedien «Ghostbusters», er død. Han ble 75 år gammel.

Den amerikanske regissøren og produsenten Ivan Reitman er mest kjent for komedien «Ghostbusters». Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
Den amerikanske regissøren og produsenten Ivan Reitman er mest kjent for komedien «Ghostbusters». Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Vis mer
Publisert

Familien opplyser til nyhetsbyrået AP at han sovnet stille inn hjemme i California lørdag.

– Familien er i sorg etter det uventede tapet av en ektemann, far og bestefar som lærte oss å alltid se etter det magiske i livet, heter det i en felles uttalelse fra barna.

Reitmans store gjennombrudd kom da han produserte «Deltagjengen» i 1978. Størst suksess gjorde han imidlertid med «Ghostbusters» i 1984. Filmen, med blant andre Bill Murray og Sigourney Weaver på rollelisten, spilte inn nesten 300 millioner dollar verden over og ble nominert til to Oscar-priser.

I tillegg har filmen fått flere oppfølgere, blant annet «Ghostbusters: Afterlife», som er regissert av sønnen Jason Reitman.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer