Georgia vil «umiddelbart» søke om EU-medlemskap

Regjeringen i Georgia sier de vil søke om EU-medlemskap umiddelbart og ber unionen behandle søknaden så raskt som mulig.

Det var formannen for regjeringspartiet Georgisk Drøm, Irakli Kobakhidze, som kunngjorde partiets avgjørelse om å «umiddelbart søke om EU-medlemskap». Foto: Beso GULASHVILI / Georgian Dream party's press service / AFP) /
Det var formannen for regjeringspartiet Georgisk Drøm, Irakli Kobakhidze, som kunngjorde partiets avgjørelse om å «umiddelbart søke om EU-medlemskap». Foto: Beso GULASHVILI / Georgian Dream party's press service / AFP) / Vis mer
Publisert

Utspillet kommer dagen etter at EU-topper kom med støttende uttalelser til Ukrainas søknad om medlemskap i unionen.

Formannen for regjeringspartiet Georgisk Drøm, Irakli Kobakhidze, kunngjorde partiets avgjørelse om å «umiddelbart søke om EU-medlemskap».

Georgia ber EU «behandle søknaden på hurtig vis, og å ta avgjørelsen om å gi Georgia status som kandidat for EU-medlemskap».

Mandag signerte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en formell søknad om medlemskap i EU. Samme dag krevde presidentene i EU-landene Bulgaria, Tsjekkia, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Slovakia og Slovenia at søknaden behandles så raskt som mulig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer