Georgia har vedtatt omstridt valglov

Georgia-guvernør Brian Kemp har signert en omstridt valglov, som innskjerper regler for forhåndsstemming. Det skjer etter republikanernes nederlag i delstaten.

Delstatsrepresentanten Park Cannon, som er demokrat, pågripes av politiet etter at hun forsøkte å komme inn på kontoret til Georgia-guvernør Brian Kemp. Hun ville overvære Kemps signering av en valglov som kritikerne mener vil begrense valgdeltakelsen for svarte velgere. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB
Delstatsrepresentanten Park Cannon, som er demokrat, pågripes av politiet etter at hun forsøkte å komme inn på kontoret til Georgia-guvernør Brian Kemp. Hun ville overvære Kemps signering av en valglov som kritikerne mener vil begrense valgdeltakelsen for svarte velgere. Foto: Alyssa Pointer / Atlanta Journal-Constitution via AP / NTB Vis mer
Publisert

Både under høstens presidentvalg og det viktige ekstravalget til Senatet sikret demokratene seg en knepen seier i delstaten. Republikanerne har imidlertid fortsatt flertall i delstatsforsamlingen.

Lovendringen ble stemt gjennom av det republikanske flertallet. Demokrater og stemmerettighetsgrupper mener loven vil gjøre at uforholdsmessig mange svarte velgere mister muligheten til å stemme.

Den har ført til skarpe protester.

Da loven ble signert under en pressekonferanse på kontoret til Kemp, forsøkte demokraten Park Cannon, som er svart, å komme inn. I stedet ble hun pågrepet av politiet mens hun banket på døra.

Politiet sier hun ble pågrepet da hun nektet å slutte å banke på døra, som var merket «Governor's Staff Only», ifølge CNN.

Cannon er siktet for å ha hindret politiets arbeid, og ble løslatt torsdag kveld, lokal tid. Pågripelsen har vakt oppsikt.

– Angrep på stemmeretten

Delstatens underhus vedtok loven med 100 mot 75 stemmer torsdag, og senatet støttet like etter loven med 34 mot 20 stemmer. Avstemmingen speilet partilinjene.

Demokratenes minoritetsleder Gloria Butler mener loven er full av tiltak som vil undertrykke velgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer