Gazas helsedepartement offentliggjør navnene på over 7000 ofre

Helsedepartementet i Gaza by har offentliggjort 212 sider med det departementet sier er navnene og ID-numrene til 7028 drepte palestinere.

En palestiner som holder sitt døde barn, er omringet av andre ofre for bombingen. Bildet er tatt ved Al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah søndag. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
En palestiner som holder sitt døde barn, er omringet av andre ofre for bombingen. Bildet er tatt ved Al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah søndag. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert

Helsedepartementet offentliggjorde dokumentet torsdag.

USAs president Joe Biden og den israelske hæren har stilt spørsmål ved tallene på drepte og sårede i de massive israelske luftangrepene.

Gazastripen kontrolleres av den palestinske islamistbevegelsen Hamas.

I sin siste oppdatering torsdag opplyste helsedepartementet at 7028 mennesker er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen siden 7. oktober. Blant dem er 2913 barn, 1709 kvinner og 397 eldre. 18.484 er såret, ifølge helsedepartementet, som opplyser at tallene er innhentet fra sykehusene.

Tallene er ikke bekreftet fra annet hold, men FN gjengir regelmessig tallene fra Gazas helsemyndigheter.

Helsedepartementet har også oppgitt at rundt 1600 skal være savnet i ruinene etter israelske angrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer