Gazas eneste utvei åpner kanskje i dag

Grenseovergangen Rafah mellom Gaza og Egypt åpner kanskje i dag, skriver Utenriksdepartementet i en tekstmelding til norske borgere i Gaza.

Publisert

– Hver enkelt må selv vurdere om det er forsvarlig å dra til Rafah og forsøke å krysse grensen, skriver UD i en tekstmelding til norske borgere i Gaza, gjengitt av Aftenbladet.

Ifølge meldingen som er sendt ut, er det snakk om at grenseovergangen ved byen Rafah muligens åpner mellom 12 og 17 lørdag.

Grensepasseringen har vært stengt siden tirsdag 10. oktober, da den skal ha blitt truffet av et israelsk luftangrep. Rafah har vært den eneste åpne grensepasseringen ut av Gaza etter Israel innførte full blokade av området 9. oktober.

Ifølge Aftenbladet skriver UD at grenseovergangen bare åpner for personer med utenlandsk statsborgerskap. Den blir altså ikke åpnet for palestinere.

– Det er samtidig svært usikkert om personer med dobbelt statsborgerskap kan passere, skriver UD i tekstmeldingen.

Utenriksdepartementet venter lange køer ved grensen.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer