Gatemusikanter forbys på Karl Johan: - Vi plages daglig

Truet med å sykmelde seg grunnet musikken.

(upublisert) Opprettet

Politiet i Oslo har gjeninnført forbudet mot gatemusikk på Jernbanetorget og i nedre del av Karl Johans gate.

Forbudet ble innført i fjor sommer da ansatte ved Bazar forlag, som har kontorer ved Jernbanetorget i Oslo sentrum, truet med å sykmelde seg på grunn av musikken.

– Vi plages daglig av at det står musikere der ute og spiller. Særlig saksofon og blåseinstrumenter er det som tar livet av oss, sier forlagssjef i Bazar, Øyvind Hagen til NRK.

Forbudet trådte i kraft mandag 9. mars og skal vare helt fram til 30. mai, forteller stasjonssjef på Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

– Det er på grunn av den lydbelastningen det har for dem som jobber der hver dag. Så forbudet gjelder da fra kl. 8.00-17.00 på hverdagene. I helgene gjelder det ikke, sier han.

Det var ingen gatemusikere som ble bøtelagt etter forbudet i fjor. Politiet sier erfaringene var gode og ser ikke bort ifra at forbudet kan forlenges. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.