Gass-sabotasjen: Norge tilbyr å bistå i etterforskningen

Under et møte i Joint Expeditionary Force (JEF) har Norge tilbudt å bistå Sverige, Danmark og Tyskland i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen.

Et bilde tatt av det danske militæret viser gass som strømmer opp til overflaten fra en av de ødelagte Nord Stream-rørledningene. Foto: Rune Dyrhom / Danmarks forsvar / AP / NTB.
Et bilde tatt av det danske militæret viser gass som strømmer opp til overflaten fra en av de ødelagte Nord Stream-rørledningene. Foto: Rune Dyrhom / Danmarks forsvar / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag kveld.

– Vi tar situasjonen i Østersjøen på det største alvor og vil selvfølgelig bistå etterforskningen Sverige, Danmark og Tyskland skal gjennomføre hvis det er behov, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen, som representerte Norge i mandagens digitale møte.

Under møtet orienterte statssekretæren om status for norske tiltak.

– Norge er Europas største leverandør av gass, så vi har en viktig strategisk rolle som energileverandør. Derfor har det norske Forsvaret økt sin beredskap og tilstedeværelse rundt våre oljeinstallasjoner i Nordsjøen, sier han.

– Vi har ikke bare økt sikkerheten til havs. Sikkerheten rundt oljeanleggene på land er også styrket ved at Heimevernet har etablert vakthold. Vi er også i kontakt med nære allierte og partnere om samarbeid om sikkerheten rundt norske olje- og gassinstallasjoner til havs, sier Bentzen.

Joint Expeditionary Force er en britiskledet multinasjonal ekspedisjonsstyrke med elementer fra Royal Navy, Royal Marines, British Army og Royal Air Force, samt bidrag fra Danmark, Finland, Estland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge og Sverige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer