Gårdsarbeidere drept av elefanter i Kongo

To gårdsarbeidere i Kongo er blitt drept av to elefanter som var kommet på avveie fra landets verdensberømte nasjonalpark Virunga, opplyser parken.

Virunga nasjonalpark. (Foto: AFP/NTB)
Virunga nasjonalpark. (Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Elefantene vandret omkring på jorder utenfor parken. De omkomne var eldre og klarte ikke å komme seg unne, sier kommunikasjonssjef Olivier Mukisya i Virunga nasjonalpark. Hendelsen fant sted torsdag.

Sinte innbyggere i området forsøkte å gjennomføre en demonstrasjon mot parkmyndighetene, men ble stoppet, sier en representant for guvernøren i provinsen North Kivu. Han ber parken finne en løsning.

– Vi håper å finne en varig løsning ved å installere elektrisk gjerde så elefantene ikke kan forlate parken, sier Mukisya. Han sier de planlegger et elektrisk gjerde som dekker 156 kilometer av parkens omkrets og beskytter lokalsamfunn i området.

Parken ble opprettet i 1925 og dekker 7.800 kvadratkilometer – til sammenligning er Rogaland fylke rundt 9.400 kvadratkilometer. Virunga er mest kjent for å huse rundt en firedel av verdens gjenværende fjellgorillaer.

Området er fortsatt populært blant turister, til tross for 25 år med væpnet konflikt i provinsen. 10. januar ble seks parkvoktere drept i et bakholdsangrep utført av en militsgruppe.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer