Går mot fagmyndighetene: Regjeringen sier ja til karanteneunntak for verdenscup på ski

Regjeringen gir unntak fra karantenebestemmelsene i forbindelse med verdenscuparrangementer på ski i Norge. Det er mot fagmyndighetenes klare anbefaling.

Foto: Tore Meek / NTB
Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

Det offentliggjorde kulturminister Abid Raja (V) da han fredag møtte pressen for å informere om regjeringens beslutning i saken.

I forkant var det kjent at Helsedirektoratet anbefalte å si nei til karanteneunntak for de aktuelle verdenscuprennene i langrenn, hopp, kombinert, alpint og skiskyting. Stor bekymring knyttet til risikoen for importsmitte lå til grunn for rådet.

Regjeringen velger en annen angrepsvinkel.

– Regjeringen er positiv til å holde verdenscup i nordiske grener, alpint og skiskyting, forutsatt at smittesituasjonen tillater det, sa kulturminister Raja.

Må godkjennes

Han understreket samtidig at situasjonen kan endre seg dersom for eksempel smittesituasjonen endrer seg.

– Det innebærer at det er klare krav til dette, og vi tar et klart forbehold om at unntaket kan trekkes tilbake, sa statsråden.

Ved siden av å vurdere smittesituasjonen i tiden som kommer, må også de omfattende smittevernprotokollene for de ulike arrangementene vurderes som tilfredsstillende av helsemyndighetene.

Gjennomføring av arrangementene forutsetter også at de aktuelle kommunene der rennene skal avholdes gir sin godkjennelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer