Australsk delstat:

Går fra skogbrann til flomvarsel i løpet av et døgn

Mindre enn 24 timer etter at innbyggere i den australske delstaten Victoria måtte flykte fra skogbranner, varsler meteorologene om flom.

Et helikopter slipper vann ned på en brann ved Coolagalite sørøst i Australia onsdag, samme dag som det er varslet flom i delstaten. Foto: Lukas Coch / AAP Image via AP / NTB
Et helikopter slipper vann ned på en brann ved Coolagalite sørøst i Australia onsdag, samme dag som det er varslet flom i delstaten. Foto: Lukas Coch / AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kraftig regn har slukket skogbrannene, men også ført til høyere vannstand i elvene nordøst i delstaten, ifølge Australias meteorologiske institutt.

Så sent som tirsdag sto 170 kvadratkilometer i brann. Onsdag kom meldingen om at det er ventet flom i løpet av ettermiddagen.

Allerede natt til onsdag måtte redningsmannskap berge en bonde som ble sittende fast da veien han kjørte på, ble oversvømt, opplyser nødetatene i Victoria.

I enkelte områder av delstaten har det kommet opptil 150 millimeter regn, nesten åtte ganger så mye som normalt i september, og det er ventet mer regn onsdag.

Det kraftige regnværet kommer etter en usedvanlig tørr start på den australske våren. Forrige måned var den tørreste september-måneden som er registrert i Australia, ifølge landets meteorologiske institutt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer