Går av etter Ukraina-kommentar

Romanias forsvarsminister Vasile Dincu går av etter å ha fått kraftig kritikk for å ha sagt at krigen i Ukraina kun kan stanses med forhandlinger med Russland.

Romanias forsvarsminister Vasile Dincu går av etter at han tok til orde for forhandlinger med Russland. Arkivfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB
Romanias forsvarsminister Vasile Dincu går av etter at han tok til orde for forhandlinger med Russland. Arkivfoto: Andreea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert

Dincu kunngjorde beslutningen i sosiale medier mandag, og begrunnet den med at det er blitt umulig for ham å samarbeide med landets president.

President Klaus Iohannis gikk tidligere i oktober ut og fordømte forsvarsministerens uttalelse.

– Kun Ukraina kan bestemme når og hva det skal forhandles om, sa han.

Vasile Dincu, som er utdannet sosiolog, kom med den omstridte uttalelsen i et TV-sendt intervju 8. oktober.

– Den eneste muligheten for å oppnå fred vil være ved å forhandle med Russland. Verdens land, Nato og USA må forhandle fram sikkerhetsgarantier for Ukraina og fred med Russland, sa han.

Dincu er også blitt offentlig kritisert av lederen for landets sosialdemokratiske parti, som han selv er medlem av. I forrige uke ble han dessuten kalt inn på teppet av statsminister Nicolae Ciuca, og opposisjonen har krevd at han går av.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer