Bombe skal detoneres

Gammel bombe i Tønsberg fraktes ut og detoneres

De evakuerte etter et bombefunn i Tønsberg kunne torsdag ettermiddag flytte hjem igjen. Politiet sier det ikke blir behov for ny evakuering fredag.

Publisert

Bomben ble funnet onsdag ved den gamle raffineritomta på Vallø i Tønsberg. Alle som bor innen en kilometer fra funnstedet, måtte torsdag evakueres.

Forsvaret startet torsdag undersøkelser av bomben. Ifølge Sørøst politidistrikt blir bomben fraktet til et pukkverk i Andebu i løpet av natt til fredag og detonert der fredag formiddag.

Torsdag formiddag gikk Forsvarets eksperter inn i området for å vurdere om gjenstanden var farlig eller ikke, sa operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det foregår for øyeblikket en storstilt opprydning på den gamle raffineritomta på Vallø.

Flere ganger er arbeidet blitt stoppet på grunn av bombefunn fra krigens dager, blant annet et omfattende luftangrep som britiske bombefly gjennomførte mot Vallø oljeraffineri to uker før krigens slutt i 1945.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer