Ga opp redningsaksjon, så grep privatperson inn: Hund reddet

Etter at brannvesenet i Etne i Sunnhordland måtte gi tapt for mørket, ble en hund som sto fast i skrent ved Åkrafjorden reddet opp lørdag morgen.

Publisert

Brannvesenet måtte natt til lørdag gi opp en redningsaksjon etter en liten hund som falt ned en bratt skråning ved Markhus langs Åkrafjorden i Etne. Sikkerheten til mannskapene måtte veie tyngre enn arbeidet med å redde det vesle dyret som sto fast.

– Hundeeieren står på toppen og er ganske fortvilet, men det er for mørkt og bratt. Vi vil spørre om frivillige klatrelag vil ta på seg jobben når dagslyset kommer tilbake, sa vaktleder Christer Gillebo i Sørvest 110-sentral til NTB en halvtime etter midnatt natt til lørdag.

Klokka 6.50 lørdag morgen kunne imidlertid 110-sentralen opplyse at saken hadde endt godt.

– Gladmelding! Hundeeiere har fått hjelp av privatperson med ekspertise på fjellklatring og hunden er nå oppe fra skrenten. Eier tar med hunden til dyrlege for kontroll, men det fremstår som at den er i god form, skriver 110 Sørvest på Twitter.

(©NTB)

FLAKS: - Det kunne gått skikkelig galt, sier Martin Wernersen om forbikjøringen på E6. Video: Martin Wernersen, NTB. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer