G7 truer med flere sanksjoner mot Russland

Lederne for verdens sju rikeste demokratier, G7, truer med nye sanksjoner mot Russland hvis landets krig mot Ukraina fortsetter.

G7 varsler ytterligere sanksjoner mot Russland hvis krigen i Ukraina fortsetter. Bildet er fra et tidligere møte blant G7-lederne torsdag i forrige uke. Foto: Ludovic Marin / pool via AP / NTB.
G7 varsler ytterligere sanksjoner mot Russland hvis krigen i Ukraina fortsetter. Bildet er fra et tidligere møte blant G7-lederne torsdag i forrige uke. Foto: Ludovic Marin / pool via AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble konklusjonen på et møte søndag. I en felles uttalelse fra Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA advarer G7 om at gruppen kan komme til å ta ytterligere steg i tillegg til sanksjoner som er kunngjort fra før.

G7 samler seg også bak en uttalelse om at de ikke kommer til å anerkjenne noen form for militær gevinst som Russland måtte oppnå i krigen i Ukraina.

– Ministrene understreker at enhver endring i status som Russland har oppnådd via aggressive handlinger, ikke kommer til å bli anerkjent. Ministrene er enige om tett samarbeid for å sikre en bred og kraftig internasjonal fordømmelse av Russlands uberettigede oppførsel, står det i uttalelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer