G7-toppene ble servert utrydningstruet fisk

Baskiske spesialiteter sto på menyen under G7-toppenes arbeidsmiddag. Den inkluderte en fiskegryte med utrydningstruet makrellstørje.

Canadas statsminister Justin Trudeau (i midten) ble tatt imot av Frankrikes president Emmanuel Macron og kona Brigitte i Biarritz. Til lørdagens arbeidsmiddag fikk Trudeau, Macron og de øvrige lederne servert blant annet utrydningstruet makrellstørje. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Canadas statsminister Justin Trudeau (i midten) ble tatt imot av Frankrikes president Emmanuel Macron og kona Brigitte i Biarritz. Til lørdagens arbeidsmiddag fikk Trudeau, Macron og de øvrige lederne servert blant annet utrydningstruet makrellstørje. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Stjernekokk Cedric Bechade åpnet med en piperade til forrett, en rett bestående av paprika, løk og tomater. Deretter fulgte den tradisjonelle fiskegryta marmitako, laget på fersk makrellstørje, fanget av fiskere fra Saint-Jean-de-Luz, sør for Biarritz.

Makrellstørje er en atlantisk tunfiskart som er truet av overfiske. Den står på rødlisten til Verdens naturvernunion, med statusen sterkt truet.

Etter hovedretten, kunne toppmøtedeltakerne nyte et utvalg lokale oster og en baskisk dessert basert på fersken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer